Pikkusaari Photography 10 vuotta

Viime kesän euroopan reissulla sai alkunsa idea Pikkusaari Photographyn 10-vuotisjuhlakiertueesta. Ensimmäinen ajatus syntyi alppien mutkaisilla teillä, kun ihasteltiin maisemia ja juteltiin työkoirista ja niiden kuvaamisesta alpeilla. Eikä se tosiaankaan jäänyt siihen. Meillä kun on oikeasti tapana toteuttaakin noita ideoita.

Alppitie Passo Stelvioon

Ajatus juhlakiertueesta saikin sitten aivan uudenlaiset siivet, kun veljeni pyysi meitä kaveriksi kevään moottoripyörämessuille. Pyöriä ihastellessa huomasin, että ne hivelivät kummasti valokuvaajankin taiteellista silmää, ne kun on todella hienosti muotoiltuja. Niitä katsellessa palautui kummasti mieleen nuo Passo Stelvion mutkaiset alppitiet moottoripyöräilijöineen. Olinhan jo siellä ollessa maininnut kuinka hienoa olis ajaa siellä moottoripyörällä. Joten Ainon ihastellessa pyöriä kehotin häntä kokeilemaan miltä ne tuntuu. Ilmeestä jo näki, että hyvältähän se tuntui. Se oli vähän kuin taikasauvalla olisi lyöty Ainoa päähän. “Mitä jos tehtäisiinkin euroopan kiertue moottoripyörällä.” Kummasti ei tullut mieleenkään vastustaa tuota ajatusta. Olin nimittäin reilut kymmenen vuotta aiemmin myynyt oman pyöräni, aikeissani ostaa isomman. Enkä sitä sitten elämän yllättävien kiemuroiden takia ollut koskaan hommannut.

Tuon Ainon toteamuksen jälkeen Aloimme katselemaan pyöriä ihan uudella silmällä. Kaiken kukkuraksi ihastellessamme Kawasakin Versys 1000:sta, tuli moottoripyöräliike Frank Nymanin myyjältä meidän korviin todella hyvä tarjous, joka sai meidät oikeasti hiljaiseksi. Pyörä nimittäin kylmiltään istuttuna tuntui todella hyvältä juuri siihen mitä me molemmat ajattelimme. Idea, jonka olimme vain puolihuolimattomasti heittäneet ilmaan, alkoikin muuttua todeksi.

Oli pakko nukkua yön yli ja palata messuille seuraavana päivänä. Nyt olimme oikeasti ostoaikeissa. Tutkimme ja vertailimme pyöriä nyt paljon tarkemmin. Meillä oli nyt tarkoituksena löytää pyörä, joka kuljettaisi kunnialla meitä kaksipäällä Euroopan kiertueella. Saimme järjestettyä eräälle pyörälle jopa lyhyellä varoitusajalla koeajon moottoripyörämessujen ajoradalle. Mikä oli todella hienoa. Kuitenkin aikamme kierreltyämme, palasimme aina vain uudelleen katsomaan ja kokeilemaan tuota Kawasakin Versys 1000:sta. Siitä oli tullut meille vertailukohde kaikkiin muihin pyöriin.

Oli pakko pitää tauko ja miettiä tuota tarjousta minkä olimme Frank Nymanilta saaneet. Tauolla kuitenkin vain oikeastaan keskityimme keksimään järkisyitä pyörän ostoon, joten veljeni joka oli kuunnellut hiljaa meidän keskustelua vierestä totesi rauhallisesti: “Ei ole olemassa mitään järkevää syytä ostaa pyörää, se on ainoastaan vain mukavaa”. Tuo lause selkeytti meille kaiken tarvittavan, joten ei kun kauppoja tekemään.

Passo Stelvio 2 758 m

 

Hyvältä tuntuu…

Kommentoi

Sähköpostiasi ei julkaista.