Kuvausreissu pohjoiseen – lähtövalmistelut

Kesä on nyt testailtu uutta pyörää ja nautittu. Mittarissa on jo reilu 10 000 km. Suunnitelmat euroopan 10-vuotisjuhlakiertueesta ovat hyvällä mallilla. Siirrettiin matka suosiolla keväälle ja tarkoitus on lähteä heti kun keli sallii. Nyt on aika kuitenkin suunnistaa pohjoiseen ja testata samalla vähän miten pidemmän matkan tekeminen sujuu. Alkaa olla niitä viimeisiä hetkiä vielä ajaa sinne pyörällä.

Uudella pyörällä Helsingin rannassa

Siitä on tovi jo kulunut, kun pyörä saapui tehtaalta Frank Nymanin moottoripyöräliikkeeseen, ja sitä päästiin noutamaan. Muistan vielä erityisesti tuon hetken, ja varsinkin pyörän massiivisen painon 250 kg. Onneksi saatiin erittäin hyvä perehdytys liikkeessä miten sitä kannattaa käsitellä. Pyörän paino kyllä todella yllätti aina alussa kun pysähtyi liikennevaloihin. Se on nimittäin todella kevyt ajaa, mutta kun vauhdin pysäytti, tuli pyörän massa yllättäin esiin. Siinä tosiaan oli alussa totuttelemista. Ajelin pyörän liikkeestä yksin kotiin Ainon tullessa asuntoautollamme perässä. Saman tien lähdettiinkin sitten jo yhdessä ajelulle.

Kawasaki Versys 1000, Ben Nyman ja Jarno

Kesän mittaan onkin jo testailtu pyörää useammalla valokuvauskeikalla. Mutta nyt olisi edessä ensimmäinen pidempi reissu; kuvauskeikka Pohjoiseen. Jyväskylässä käynti on tähän mennessä pisin yhtenäinen ajo meille. Siellä käytiin ottamassa kuvia Koiramme-lehteen. Jyväskylään lähdettii ajeleen rennosti puolenpäivän aikaan, mentiin Vääksyn kanavan ja Pulkkilanharjun kautta. Todella hieno reitti ajaa. Suosittelemme ehdottomasti kaikille reissaajille. Tuo on ainutlaatuinen paikka Suomessa.

Perillä Jyväskylässä sitten aikaa vierähtikin, kun ihmeteltiin kuvauskohteena olevia mastiffeja ja juteltiin niiden omistajan kanssa koira-asioita. Erityisen mielenkiintoista oli nähdä uruguayncimarron, rotu joka on erittäin harvinainen. Rotu on niin harvinainen, ettei Ainokaan ollut edes koskaan kuullut sellaisesta, vaikka on kuvannut koiria jo 17 vuotta. Makee tapaus oli tuo nuori koira myös luonteeltaan.

Niin Ainohan on kuvannut tosiaan koiria jo ammatikseen 17 vuotta, josta 10 vuotta itsenäisenä yrittäjänä. Nyt on sitten toiminta laajentunut, Pikkusaari Photography laajeni Pikkusaari Mediaksi. Joten meillä on todella tulossa hieno juhlakiertue Eurooppaan.

Jyväskylästä lähtö tosiaan viivästyi sen verran, että oltiin vasta myöhään yöllä kotona. Piti matkalla aika ajoin pysähtyä, kun kyytiläistä meinasi alkaa väsyttämään. Ei niin hyvä juttu jos moottoripyörän selkään nukahtaa. Hangon tielle saavuttaessa minun oli annettava Ainolle omat päällimmäset lämpimät housutkin, kun sillä tuli kylmä. Ajoasuja me ei olla vielä hankittu, kun ei oikeen ole kokemusta vielä, että mikä olisi hyvä meidän tarpeisiin. Joten päälle on laitettu mitä kaapista on löytynyt.

Nuori uruguayncimarron

Mutta nyt olisi siis tarkoitus lähteä kohti pohjoista. Tai siis oli tarkoitus jo lähteä tänä aamuna. Aamulla kuitenkin herättiin vesisateeseen. Ilmatieteen laitoksen mukaan sade ylettyi Vaasan korkeudelle ja kestäisi alkuiltaan saakka. Matkavalmistelut ja työtkin olivat venyneet pikkutunneille, kuten meillä aina ennen matkalle lähtöä tuppaa käymään, joten päätettiin yksimielisesti siirtää lähtö huomiseen aamuun.

Eilen käytiin Murren Murkinasta hakemassa koirille 45 kiloa raakaruokaa. Tuossa on kahdeksan koiran ruoka muutamaksi päiväksi. Samalla päätettiin hakea meille myös sadeasut Stormista. Valitettavasti haluamamme sadeasut olivat loppuneet hyllystä koko maassa. Siinä sitä sitten ihmeteltiin, että mitäs nyt. Olimme matkalla jo takaisin kotiin, kun tuli mieleen, että olin nähnyt joitain sadeasuja Frank Nymanin myymälässä. Ei kun äkkiä soitto sinne. Kello oli nimittäin varttia vaille kuusi ja liike menee kuudelta kiinni. Puhelimessa kuultiin, että liikkeestä löytyisi meille sopivat asut ja lupasivat vielä odottaa meitä vaikka olivat jo sulkemassa.  Ja löytyihän sieltä. Päästään siis aamulla turvallisin mielin matkaan kohti pohjoista.

 

Linkit:
Pikkusaari Media Uutiset
Frank Nyman
Murren Murkina

 

2 kommenttia “Kuvausreissu pohjoiseen – lähtövalmistelut”

Kommentoi

Sähköpostiasi ei julkaista.